بِسْـــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ الرحيم

Saturday, December 19, 2009

SHAWL Y.E.S. Kpd semua Shawl Maniac.

--------------------------------------------------------------------
Entah bila aku pon x sedar tiba2 kak ngah jual shawl pulak.

Semua shawl maniac n Peminat Yuna especially yg suka pakai Shawl Yuna,
Interested in Shawl from Australia ?
Very Sangat dan Amat LIMITED sebab kak ngah bawak from Aussie.

Kalau miss this one, tunggu hujung tahun depan pulak.
(Eh tapi i serious tak tipu)

Pattern banyak tapi each pattern ADA SATU SAHAJA.

price range:
from RM20+ to below RM50.

ikut harga asal dekat sana .(kaw ingat apa ? aussie dollar skrg RM3+ taw x)

Nak tgk pattern kita Photo Sharing kat YM.So mintak YM i sendiri.

Diingatkan lagi; Pattern SANGAT BANYAK.




P/S: Lepas shawl habis i nak mula bisnes cake ala secret recipe.
HAHA so get ready semua.

Thursday, December 17, 2009

Kalau bukan sebab K.Ngah, aku balik AS dgn polis

..................................................................................
TERIMA KASIH KAK NGAH.

...

..

.

dan abang Polis Scandal baru K. Ngah.

------------------------------------------------------------------------------
K. Miera :
weh, aku sedih x beli apa2 kat Carnival Mall td.
K. Pia : mak aku dah order pizza.kejap lagi hang kene makan tau.
Mimi : According to him, Im beautiful, incredible ~ lalala.
K. Ngah :
Yaya Pia kami makan satgi.

(Syaida jadi budak baik dok depan diam2 pakai seatbelt) *okay tipu.


*Weiuu Teneniau neniauuu.wee wee weeett.*

Syaida :
Bukan ngah.Bukan.Polis tu suruh orang sebelah ni yg berenti.Bukan kita.
Syaida :
.............. (kalut tarik seatbelt)
Syaida :
Okaaayy.Kita berenti.

K.Mira dan K. Pia :
Weh syaza hang buatpa syaza hang buatpa.(ulang 88 kali)
K. Ngah:
Weh mati weh.dah lah lesen aku mati ! Allah ! Lampu x bukak ! Takpa2, lesen dia x perasan kot.
Abg Polis 1:
Bak IC dan lesen.
K. Ngah : Nah.
Abg Polis 1:
Cik keluar kereta sekarang.Pergi bincang kesalahan kamu dgn Abg Polis 2.

*Tok Tok*

Abg Polis 1: Cik co-driver buka tingkap.Bak IC semua orang.Oh kamu adik driver ?
Syaida :
Yaya.
Abg Polis 1: Kamu tahu x apa kesalahan akak kamu ?
Syaida :
X bukak lampu ?
*sambil buat muka mcm nak jawab soalan kuiz bonus Roda Impian hadiah RM3000

Abg Polis 1:
Lesen dia mati tahu x ? MATI !
Syaida :
Ohh, mana saya taw.

*toktok*

Abg Polis 1:
Cik belakang buka tingkap. Ni baru pakai seatbelt ke ? Saya mata empat ni saya nampak tajam.
K. Mira : Eh dak aih.saya pakai lama dah.
Abg Polis 1: Ni Mira Maulat ni siapa ? Keturunan apa ni maulat2 ni.
K. Mira :
Saya saya. (bodoh polis ni taktau maula maulat ka?)
Abg Polis 1:
Maulat2 ni.Baru masuk Islam ke ?
K. Mira :
PANGG ! PUNGKOQ HANG ! *okay tipu lagi.

Temuduga diteruskan sampai 20 minit kemudian.
Agak2 aku kena sediakan resume dlm kereta.

Bila kena tahan takyah cakap banyak.Sumbat resume kat muka Abg Polis tu.


Abg Polis 2:
bla bla kena saman 600 bla bla lesen P balik bla bla.
K. Ngah :
Oh yaka.hik hik hik.ohh, hee.ahaha. hehehe.
(k.ngah buat macam takda tulang belakang.lembik leher.gedik gedik sikit)


5 minit passed.Semua naik kereta on the way rumah kak pia.
*tiit tiitt* (ee bunyi lucah fon kak ngah)
0124567890: "pandu hati hati.pastikan lampu dinyalakan.kalau ada apa2 beritahu ya"


Sekian masalah saman 600 selesai.

Wednesday, October 14, 2009

TUDUNG TU APA?

--------------------------------------------------------------------------

Amaran: Post kali ini tiada kena mengena antara yang hidup ataupun yg telah meninggal dunia.( eh ada kot) Aminn.Sambil2 sedekahkan alfatihah kpd yg telah meninggal dunia.

Nama: H
Umur: Unknown
Keturunan: Melayu (Islam)
T.Tinggal: Malaysia. (negeri dirahsiakan)
Jantina: Jantan.
**cantik bahasa ? salahkan dewan bahasa letak pekataan JANTINA.knapa x LAKIPUAN?
Soalan:
Tudung tu apa?


Aku taw apa hampa pikir.Aku pon mula2 pikir "dia ni baru pindah mesia kot"
Pastu aku bukak blog dia.Baca baca baca.
huish blog dia ni kalau buat karangan hantar kat cikgu BM aku, pergh menangis cikgu tu.
tapi, oh kesiannya dia taktau tudung tu apa.

Rasanya kalau aku hadiah Kamus Dewan kat dia, dia taw x nak cari pekataan "TUDUNG" dlm tu?
oooohh.rupanya dia dah taw apa maksud tudung dari awal lagi.
tapi kenapa kena tanya ?
ooohhh.saja nak perli ? So sekarang ni dia nak booking PENAMPAR KAMEN RIDER aku ?
Agak2 kalau aku invite ustazah aku join sama, dia nak x?

TAKRIF TUDUNG: (BM-English)
1. Lid

2. Veil
3. Cover


oh takda yg menunjukkan maksud: "Sesuatu yg dipakai masyarakat melayu islam untuk menutup aurat kepala"
PATUTLAH DIA BUAT TAK TAU.
Paling kurang konon kita x boleh salahkan dia.
Sebab memang takda takrif mcm tu dlm kamus.

SO MR. H, INILAH TUDUNG.SUDA TAW ?Oh.ok.saya taw.pic ni saja gedik.

Friday, October 9, 2009

Poetry of Life.

----------------------------------------------------------------------------
Aku tiba2 mood jiwang, buat poem. cinta? eh apa barang poem cinta?


There sailed away the memories of 2009,
The bright weren't as much as the dark clouds,
Let the pain from our harsh deeds suffer us.
Overflow. They conquer us like waves hitting shores,
As death approaches, nightfall symbolises the world down below,
Where time and effort are trashed.
Grief, grudges are held. Saddening, sorrow are felt.
Bare your pain, pushing and keep pushing,
Brought us to a new time, the 2010. How will this one end?
Thoughts linger.
Confusing and pretty much worries us.
As old saying goes, "Life's too short to waste."
Prayers we bragged, as we can only beg,
Hope still shines, so here I am, waiting, still.
Counting my blessing, that final grace.
The bestowal from The Almighty we embrace.
The fondness He shows, the affection human feign with high principles.
This is the factual that is generally believed about the cycle of life and death.


Respon positif:

Best? oh No No.Saya bukan Shakespeare version wanita.
Kenapa x buat poem cinta? Hish.tolong jgn bimbing aku ke jalan yg salah.
study dulu.Insyallah umur 40 lepas habis phD dan super phD baru aku pikir cinta.
sempat menopause dulu.
tp apa mimpi pulak buat poem pasal death ni? nak buat anime baru "death poem" pulak?
or nak kena campak dlm neuro-behavioral lagi kot.

Respon negatif:

Tak best? Memang lah.The best gaya bahasa ada pada Al-Quran.
Ya.aku sudah alim sekarang.sudah pakai shawl.wewit.no no.bukan yuna punya.
ini baik punyaaa.(sambil buat muka-mintak-penampaq D*fi)
Grammar mistake? Bak marker aku tulis kat dahi aku besar2 "FYI, aku STUDENT"
kau paham x apa tu student? So jangan komplen banyak sangat.
kalau x, pilih lah nak siku, tangan, lutut or kaki utk ditampal pada muka anda.
dan hantarkan ke 999.x pon ke 666.itu shortcut sikit.jimat masa kat muka bumi.

Apa apa pun comment sekarang.

Tuesday, October 6, 2009

FILTER cap diamonds.

---------------------------------------------------------------------------
apakah ? fillet o fish ? wah sedapnya.eh keluar tajuk.

nasib bukan bulan ramadhan kalau x memang sekarang jugak aku pergi mcD
tapi kena lalu drive thru lah kan.kalau boleh nak naik dengan mika shumaka.
pastu kena pasang turbo masa lalu drive thru tu.orang x detect nombor plat.
tiba2 mood bahasa buletin utama pulak

bak kata pepatah eddy:
"air dah keruh ? air sekeruh mana pun boleh jernihkan balik.gunalah FILTER."

okay.i know.eddy memang mcm tu.suka cakap bahasa novel abad21.itu baru sikit.
belum kena penangan ayat novel dia sampai Mitch Albom n Dan Koko pon kalah.(no bukan koko krunch)
eh.alaf 21.eh bukan alif 21 ke ? haha.apa kena mengena ? millenium 21 boleh?

so eddy, boleh saya guna filter cap ayam brands ? ke kena guna filter cap diamond juga ?
oh saya lupa eddy agent filter diamond.eh bukan ke ? yg dlm cosway tu ?
haha mcm perli mak aku sendiri ja.

siapakah eddy? siapakah alif 21 ? eh alif 21 tu takda kena mengena.(yakah takda?)
jangan biarkan hidup anda diselebungi misteri.
waklu ! haha.aku sukaaa sebut waklu.sebab dia mcm Wak Kartoyo tambah Little Lulu.
terima kasih fumiko utk tagline yg who-knows-wujud-dari-mana.

macam nak tergelak guling2 atas lantai sambil sebut ROFEL WAFEL tak bila orang tu tgh depress tahap nak telan panadol 37 biji tapi kita plak datang nak promote filter diamond ?
okay.tak lawak.huh? adakah org telan panadol 37 biji ? mcm overreacting ja.
dah lama hidup kot kan.psychiatrist aku baca sumpah kena lenyek dgn badan sumo dia.

U OLSZ taw x cerita Little Lulu? aku minat gila cerita tu.sampai ibu terpaksa tarik aku dari tv mcm dalam cerita Tornado dgn Twister.okay..over kot..overcoat.ee lapaq KFC.
Little Lulu, Little Lulu,
lalalala ~ aku dah x ingat lagu dia.
the titik is, aku minat sampai setiap malam mimpi nak ada rambut cam little lulu.pastu skipping2 mcm dia dgn kawan2 mcm lenka dalam skipalong (takda kena mengena lagi)

di sini kalau boleh saya nak masukkan dalam buletin utama kepada Uncle Eddy setinggi tinggi penghargaan kalung perniagaan (?) sebab sabar dgn karenah kari tok senah saya.
tolong cari bini cepat umur dah lanjut.psst umur konon dia 18.
kalau dia baca, alhamdulillah.kalau x pon takpa.sebab saya taw anda sangat malas baca panjang2
pastu harap orang ja nak baca comment berkarangan laporan anda tu.
haha.okay.mintak maaf.saya berjenaka.
(kalau cakap dengan eddy memang kena mood novel alif eh alaf 21)

Saturday, September 26, 2009

MADU

------------------------------------------------------------------------
Honey=Madu.
Horney=(18sex) minta maaf aku masih 17.
Hunny=Madu versi bercinta.
Madu=Honey winnie the pooh (tiada kaitan dengan PO-OH dato' siti)
Madu=Sharing.(sesuai x nak guna istilah sharing is caring di sini ?)

fikir panjang panjang.tadak idea ?
Tgk tajuk entry.sila fikir lagi sekali.Masih kosong ?
Cuba try tengok connect ketiga tiga element dia atas.
fikir panjaaaang macam pak LOOONG.sory tiada kaitan.
Masih kosong ?
jika anda berumur 20 tahun ke atas, sila pelis tolong minta pergi anda bunuh diri.

itu sahaja entry kali ini.

Saturday, September 19, 2009

Kame-Kamehaaaa ! (Entry tujuan bangglakan diri)

.
..
...
NGEHEHEHE.
HUHUHAHAHOHO.
HEHEHIHIHOIHOI.

18Sept2009: 2003hrs,
Syaida: Hello ?

Kak kedai: Hello, adik Syaida ya?

Syaida: Ya.Ni siapa ?

Kak kedai: Kami dari Color Lab, Pacific.Nak inform adik barang adik book dah sampai.

Syaida: Ohhhh yaaaa.Ok ok thanks ya kak.(dah separuh kangaroo)

Kak kedai: Yaya.Sama sama.Boleh dtg ambik skrg ya.bye

Syaida: ok ok.bye.(spenuhnya kangaroo tapi control lagi)

Dgn hidung tinggi tahap dewa langit ke-8 aku keluar bilik.
"YAHOOO !!
(bukan tujuan mempromote) da bedabe wippie doopeedoo".
okeoke.myb bukan tahap dabedabedoo.tapi dah tahap mutant kangaroo+katak+arnab+belalang+semua binatang berlompat.
"Ibuuu ! cepaat siap jom p pacific ambik "barang" semalam !"

after 5minit:
"ibu cepat lar dah siap ni !"
okeoke.myb bukan 5mnt lar.15 mnt setengah kot.
mcm over ja 5mnt nak mandi mekap pakai baju.
dah 2 tahun aku x pernah siap dlm masa bawah 45minit.
tiba2 hari ni jadi superman dlm mood superfast pulak.

2030hrs: stuck dlm jam with extra sri kaya.
2130hrs: masih stuck dlm jam with extra peanut butter.
...kedai tutup 2200hrs.ishhh.
"OH TIDAKK! *segala bentuk cacian dan makian* lembab kreta ni!" segala perkataan hikmat yg ada hikmah.

2150hrs: KAKK ! TAUKEH ! Jgn tutup lagi.(padahal baru kat main entrance mall)
yelah yelah.over sangat.myb dekat entrance kedai kot.
...bargaining dgn taukeh
2230hrs: muka cool dan stedy kluar pacific dgn sling bag merah.
mestii wajib ikut main entrance.bagi org ramai nampak.

2300-0200hrs: belek2-ing * sila rujuk kamus bahsa kedah.*
0230hrs: buka laptop.cucuk broadband.buka blogger.sign in.click new post.taip taip entry tujuan banggla ni sambil tunggu kakngah dan abang sampai rumah pada 0800hrs.

ESPECIALLY kakngah.

0830hrs:
aku dapat ramalkan yg kakngah akan "SERONOK" sangatt.HAHA

Saturday, August 29, 2009

Pekan Rabu, aku datang.

Credits to AlanAhmad @ Flickr.com

Pekan Rabu ? Eh.Baju Raya, shawl, beli beli.
Heish.kalau mcm ni sampai bila pon shopping list raya tak habis.
padahal baju raya baru ja beli tadi.(YA.AKU PULUN NAK HABAQ)
tahun ni tadak dah pin pin bowling.eh.Pin Boutique.or zinni
or azie
or.huh boleh setop dah kot.yaya.i get the gambar.

tadak lar baju kurung brand boutique mahal yg sampai ridiculous tu
bedasarkan pemantauan BAJET 2009.
Beli baju boutique yg tadak cawangan tu ja.bukan bukan.aku x
perli.

Soalan Ramalan Raya Tetiap Tahun:

Soalan spot 1:
"Kenapa tadak bajet tahun ni?"
(sambil pegang syiling2 kat tangan.Yelah kan, dah syiling2 ja yg tinggal)
okeoke.tak lar sampai syiling2.seringgit2 kot.
Rasanya aku boleh setop angkat-kening-kerut-dahi dan
review balik resit2 tu dah.
Memang banyak tu yg kaw spend Syaida oi.
Tadak miscalculated kat mana2.Kunci kira2 tu tak silap.

heish.sejak bila jadi budak account?

Soalan spot 2:
"Macam terover ja aku spend utk tahun ni?"
Ceh! Padahal memang tetiap tahun spend mcm tu.
Langkah mengatasi; Simpan resit2 utk tahun ni dan comp
are dgn resit utk next year.
Confident se-confident Confetti lar akan sama atau LEBIH.*mengeluh*

Soalan spot 3:
"Program2 after raya ni terbengkalai ka?"
HAH ! Taw pon.dah tadak duit kan.nak pi mana sangat?

Soalan spot 4:
"Nanti dapat duit raya boleh cover balik kot?"

BOHONG ngat aih.Takan nak dapat duit raya sampai 900+?
Duit raya yg bakal nak dpt tu x sampai 40% pon dari apa yg di-spend.
Ingat CNY ka.Heish.Syoknya anak cina dapat sampai beribu2 kan.
Eh.sapa kata aku bukan anak cina?
Ibu ! p lar cari balik family ibu ! Next year tayah kerut dahi dah !
::ATAU::
Ibu ! P lar cari Uncle Haris (boipren ibu yg LATEST).Dia kaya !
Kanak2 sila jgn tiru ayat last yg x bermoral tu.

ehh.ingat apa? Ibu kami hot weh.Dia ada boipren BAANYAKK.
Tapi still Single, Available n ready to Mingle!
Anda kaya? Anda hensem? Sila ambik borang di balai pengawal T
mn Sri Mewah.
Sementara stok masih ada.
Cukup dah mengarut.

Apa kena mengena dgn "Pekan Rabu, aku datang?"
Shoping lagi? TETT ! Salah.

Bagi yg x dok kedah, depan Pekan Rabu ada jejantas.
Rasanya aku layak dah kot dok kat jejantas tu.
Untuk ? mintak sedekah.

Bukak tikar (apa? carpet? Sila balik ke Mansion anda)
Letak mangkuk (apa? Vantage? Tlg tumpangkan saya balik dlm Lamborghini anda)
dan TUNGGU.

Eh.sat.vantage ka vintage?
Hee.mcm salah ja.Kami mana taw.Kami pakai pinggan plastik KO
RAN ja.
Mudah dan efektif.YES.


Pekan Rabu dah maju sekarang.

The Lastest Pekan Rabu.

eh.aku dah bagitau belom aku dah beli baju raya?
YA.aku dah beli baju raya.
Baju raya aku dah beli.
Dah beli baju raya aku.
Baju beli aku dah raya.
Raya dah baju ...
Okeoke.SETOP.
-Ya.FAIL lah BM aku spm nanti.
(Credits to KakNgah sebab x approve aku guna lawak BM pusing2 dia)

Tuesday, August 25, 2009

Tarawikh ! Mercuunn ! Wah cunn nya dia !

Tarawikh ?
Tarawikh ??
Tarawikh ???
HAHA .

Dengan BANGGLA nya aku mengaku aku tak p trawih lagi tahun ini.
oh.ya.lupa nak wish, SELAMAT HARI RAAA... MADAN.
HAHA . u ol mesti ingat aku nak ucap raya kan kan?
tak pon? eei.tipu tipu.mesti telintas jugak kan?
tak jugak ? eh.kan dah kurang pahala puasa tu.
sikit pon tak? heish.dah nak habis pahala puasa tu.
aku yg tipu? huh.habis terus lah pahala puasa u ol sebab menipu.
aku fitnah? okeoke.dah setop.

bila cakap raya dan puasa, teringat mercun.
tahun ini dah kurang dengar bunyi mercun.
Mercun ?

Mercun ??

MERCUN ???

Bagi budak-terlebih-bandar-over-NewYork tu, Mercun bukanlah Singkatan utk "Mak Jelun yg cun terjun Pantai Jepun sampai lencun" oke ?

selalunya dulu zaman kegemilangan aku tu,
1st day puasa dah keluarkan "THE ULTIMATE";
MERIAM BULUH.
MARIAM ? eh bukan.meriam.
kesian jiran aku nama mariam tu selalu kena ejek.
oh.no no.aku x ejek dia naih.
eh.janganlah buat muka-angkat-kening camtu.betuul aku x ejek.

Ekcheli, mana ada meriam buluh.
mercun Rocket ada lah.
Mercun papan.
Mercun mancis.
Mercun Bola.
Mercun Naga.
Mercun Panadol n Lalat pon ada.
Mercun BAWANG. Ala, u ol pon ada main mercun bawang kan.Tak mengaku pulak.
p/s: belilah Syampu Ba Wang.1 syampu, 1 Malaysia.

PESANAN INI DITAJAKAN KHAS OLEH KICAP LEMAK MAK LEMAN.

Sesiapa bernama Leman, jangan sedih.Nama anda Sangat UNIVERSAL.

NAK UPLOAD GAMBAR BUDAK MAIN MERCUN DAN SUASANA TARAWIKH YANG SANGAT CANTIK TERAMAT TAPI
BLOGGER TIBA2 BUAT MOOD BEBAI KAT AKU.

Tuesday, July 28, 2009

MUEHEHEHE .

..

Mari Menyanyii.

Happy Besdei tu me.
hepi besdei tu me.
hepi besdei tu Syaida Bt. Azrudinnnnn.
Hepi Besdei tu meeeee
.

HAHA.
HEHE.
MUEHEHEHEHE .
Gila jd camni sbb sambut sorang2.;DDDDDD

Pastikan pitching jgn lari oke.

Itu saja post hari ini.
Esok besdei aku tapi takut tak sempat post.
Aku bagitau awal2 so kalau tadak hadiah depan pintu rumah aku esok,
kena hampa semuaa.;DDDDD
Alasan tak sempat tak boleh diterima.

Sunday, July 26, 2009

AKU NAK EMO SAT !!

"Mr.T" was a big misteak.eh.steak pulak.MISTAKE dlm hidup aku.
tp aku x menyesal lah kenal dia.atleast pernah buat aku hapy sat.
Then Mr.N arrive at my "doorstep" (pintu hati lah konon) HAHA.
speaking speaking.LEMAO LEMAO.
Aku pulak jenis cepatt cair nan laki yg buat muka baik ni.
Tips: Nak ngorat aku ? Buatlah muka BAIK.(ceh) ;D
Konon takmau dah.tapi Mr.N punya lah baik, caring, gentleman, lembut n blablabla.

[sila sambungkan sendiri sumpah seranah anda]
Hampa semua pun takmau dgr aku mengarut banyak2 kan.
Ambil Nota: Lembut disini bukan MakNyah.Saya ulangi.ehem.ok.tak ulang dah.


Long story short, (acece) oh.hampa kata kat aku speaking noh.ROFEL ROFEL.
Ntah bila dlm masa x sampai 2 minggu aku SUKA dia.SUKA saja oke.
Tapi tiba2 dah TER-cinta pulak.TER oke.TER.tak sengaja.hilight TER tu.
siap letak merah lagi tu.kalau cakap sengaja jugak taktau lah.hampa rabun kot.
eh wah.
Suddenly, suddenly i see.why the hell it mean so much to me.lala ~
oh.okeoke.sory TERnyanyi.TER oke.maklumlah suara syahdu.ai taw u ol pon nak dengar.;D
Credits to KT Tunstall OST Ugly Betty.9.30-10.30 mlm selasa di 8tv.

PESANAN INI DIBAWAKAN KHAS OLEH MEDIA TERIMA.

yaya.okeoke.masuk balik.nak dijadikan cerita sedih,
suddenly (nak nyanyi lagi? okeoke.takpayah.) dia takmau contact aku lagi.
KONON NYA,
dia baru realize something, if u just realize what i just realize lala ~
YAA . BAIKLAH aku tak menyanyi lagi.

ntah ntah laki dlm dunia ni dh pakat kott.

p/s: Aku dah edit post ini.Perkara ini terlalu memalukan bagi aku.HAHA.

Monday, July 20, 2009

Macam SIAL kaw perempuan MURAH !

..
"Macam SIAL kaw perempuan MURAH !"
..

Semalam aku saja "atas-garisan" lama lama.
cari subjek nak tulis kat belog aku.dah takda tajuk nak tulis.
sambil aku search2 tu, aku teringat hari tu aku tgk cerita E-TOYOL.
yg kat tv9 tu.AHHA . bodoh la ceritu tu
buat aku takot nak belog lagi.tu pasal lama aku x buka belog ni.
;DD
P/S: ini bukan alasan utk aku tidak berbelog.oke ?
tapi rindu kat followers semua, aku buka jugak.
P/S: ahbu, sila tolong jangan perasan oke ? ai taw u tengah kembangkan bontot mcm belon udara.

Keluar tajuk lagi.Masuk balik.Terima kasih.
Nak dijadikan cerita, aku buka belog sorang perempuan remaja ni, Aminah.
(ambil nota: ini bukan nama sebenar) **take note.Bahasa Ibunda jgn dilupa.
Tp PPSMI tetap patut diteruskan oke.OUT TOPIK !
1st aku baca ingat kan dia ni dok kat US ka apa.
bukan Ulu Selangor oke.Amerika lah.
Sebab sebab, gaya bahasa dia, anafora dan metafora hiperbola dan sinkof nya blablabla.
OVER OVER ! TOOTT ! **Alarm OVER topik.
okeoke.kembali ke asal.eh.macam atromen pulak.
KEMBALI KE ASAALL ! tiutiutiu. **sound effect cerita atromen.
okeoke.baiklah.alarm OVER topic dah nak bunyi lagi.
minah tu cakap camni contoh:
LEMAO LEMAO.ROFEL ROFEL.and im likeee OMGOSH.it was likee so KUUL.AS IF !

sekali aku klik "View My Complete Profile" tengok Hometaun.
Lah, Kulim, Kedah, MY.
Heish, tak baik sangka buruk kat orang.
mana taw dia lahir sini.Tapi stay NYC sampai bertahun.
nanti dia datang kat aku dan cakap AT LEAST IM RICHER THAN U.
Hah.tercungap cungap kaw Syaida nak cakap apa ?
Biarlah.Malaysia negara bebas nak cakap bahasa ROFEL WAFEL LEMAO LIMAU pun boleh.
Cuma aku lebih suka bebas nak lepas loghat kedah aku.
so kat belog ja aku nak lepas pon.
"HANG APA PASAI ? AKU PUNGGAI NGAN BATANG PENYAPU SATGI TELIANG PALA HANG KOT."
ambik kaw.best lah.Nak marah org memang gila best guna bahasa kedah.
Contoh sahaja oke.

apa kena mengena dengan tajuk ? Haha . Saja nak catchy sikit.Padan muka hampa.

Thursday, July 2, 2009

Aku x suka fotogelafer FAKE !

JALANLAH ! Kenapa ? Macam lah kaki kena ikat.

Oh My GOSH.apakah ? Ingat aku peminat setia Paris Hilton ka.
Misi sekarang;
Aku nak beli DSLR.kesian kat aku.
orang lain sampai muntah asid tahi bila tengok DSLR depa.
aku ? baruu nak beli.

memang dari Tingkatan 2 aku minat fotogelafi.
memang teringin tengok fotogelafer pakai DSLR.
tapi tapi tapi.aku taktau guna time tu.
sekarang dah tau guna.
tapi tapi tapi.tak berBAJET.
plus, aku takmau jadi cam budak2 sekarang yg
KAYA.beli DSLR.tapi taktau guna.
pastu tayang2 kat mespes or fesbuk.
siap buat ALBUM KHAS utk fotoshut depa.
aku dengan teruja terkinja tekan klik cz nak tengok.
padahal, gambar biasa saja.
beli DSLR beribu ribu.lens ribu ribu.
bajet nak tangkap pic hebatt.
padahal, p genting, tangkap pic depa posing.

OMGOMG.[paris hilton] bagi kat aku lah DSLR hampa !

Tuesday, June 23, 2009

REVENGE or not to revenge ? Kes;CURANG.

Padan muka kaw Syaida.pecaya lagi lelaki.
dah janji dgn diri jgn bagi 100% hati kaw kat laki.
tp kaw langgar janji.
siap bagi 110% lagi.bodoh je kaw kena tipu.
BAHAHAHAHAHA.
mari kawan2 kita gelakkan dia ramai2.
sekarang perkara lama dah jadi balik.
dia bijak.kaw yg bodoh.


lelaki/perempuan yg suka pasang surut ni.
[bg sifat pelembab, pasang=curang]
kenapa mereka pasang surut?
adakah sebab mereka rasa mereka hot? best ?
aku rasa mereka ni cam budak2 lah.
agak x matang.[jgn lah tanya aku macam mana mereka dah baligh kalau x matang.]
HAHA .
sebabnya mereka taktau pikir yg benda tu SALAH.
dan melanggar hukum ALAM !
Go Mother Nature Go ! YEAH ! (;

kalau dah mana betul n salah pon taktau,
tu dah tahap budak 3 tahun.
so, bolehlah dikatakan mereka ni pikir mcm baru 3 tahun
keluar dari perut mak.
memanglah laki ada kebebasan boleh kawin sampai 4.
tapi, zaman skg ni, perempuan bodoh n desperate saja yg sanggup bermadu.
tu bukan kebebasan.
tu adalah keBABASan bagi prempuann.


AHBU; zmn skg ni mna nk carik laki kwen byk bkn krn nfsu ?


konklusi, BAGI LELAKI/PEREMPUAN YG CURANG,
ANDA MEMANG SANGATT X MATANG.
kadang2, umur dah 20+ pon taktau pikir.
mcm umur 2 tahun
sapa2 yg terasa baca blog ni,
tat means anda adalah salah satu spesis yg paling x matang atas muka bumi ni.
sapa mkn bege, dialah terasa kenyangnya.
;DD

Sunday, June 21, 2009

Aku kembalii ! Dgn masalah yg gunung ganang.

Gunung ganang.guni guno GANO ?? =.='''
yaya.istilah yg sesuai dgn SITUASI aku sekarang.
[diskriminasi menjatuhkan blablabla]
pedulikan nyanyian bak ct nurbaya tersebut.terima kasih.
CT NURBAYA ? HALIZA ?
[macik ! nurbaya cerita indon lah !]
OH YAA.terima kasih sekali lagi.

maaf, keluar TAJUK.Teringat pulak kat Cikgu Rama.
dia selalu cakap keluar tajuk pasal sejarah.
dari sejarah sampai ke Kain Pelekat.sampai ke ketiak busuk. ?? ??
ha.tanyalah Cikgu Rama.Cikgu cikgu bila nak habis cuti bersalin ?
[KE-TOONGG !] *efek kena ketok kepala
silaapp.cikgu cuti sakit tua.harap cikgu sihat.semoga panjang umur.
murah rezeki ke anak cucu.anak CUCU ??
cikgu kawin lagi kah ? [KE-BUSHH !] jauh aku merantau.;D

bagus lah oi Syaida.kaw elaborate lah panjang2 pasal cikgu Rama.
Masalah kaw tak kemana jugakk.
baikbaik lah.masalah.LAGI LAGI dan LAGI.
kali ni involve family, moneymoney dan ... BOIPRENN.
hee * sukanya kaw ye Syaida ejek istilah opah kaw.
HAHA . betol lah.opah ai speaking taw.
dia suka cakap boi PRENN. 'n' kat belakang tu dia tekan sikit.
qalqalah sughra.nah ! amik kaw ustazah !
ingat saya tak reti tajwid ka.taw lah saya selalu dapat KOSONG kat tajwid.);
[APA APA ja lah SYaida macik kaw ni mulut banyak]

3 elemen terpenting dlm hidupku dilanda Tsunami.
*mangsa2 Tsunami sila jangan terasa.saya sentiasa doakan anda.
FAMILI:
tataw lah.agak private kalau nak cakap kat sini.
yg aku boleh nasihatkan u ol;
JANGAN BZ BODY n GOSIP ! nanti terkena diri sendiri.mcm aku.
semua dah salah sangka.salah paham.

MONEY:
ex aku yang meminjam RM<agak banyak> dari aku tu.
dah setahun ni.bila nak bayar.aku nak beli Canon D1000 ni.
[bagi fotografer yg berjaya, JGN PERLI lah]
ai masih baru oke.support ! YEAH !
jgn ingat aku tada number fon famili kaw.
acece.pandai 'surat-hitam' dah sekarang.
** Sila Rujuk Kamus Oxfood Bahasa Melayu-English.
BLACKMAIL lah ! lembab jugak u ol ye.bagi yg pandai meneka,
TAHNIAH ! anda baru sahaja memenangi 1/2tiket ke Pakar Psychiatrist

BOIPRENN: ['n' jgn dilupa]
mari kita ramai2 beremosi seketika.

p/s: Aku dah edit post ini.Perkara ini terlalu memalukan bagi aku.HAHA.

apa yg PENTING ? Cmnt post ni ! haha.

Friday, May 15, 2009

Vacancy ! Problem solver needed. [DESPERATELY]

Seperti di taitel lah.

Aku skg DIBELENGGU [mood bahsa ibunda] mslh yg telah mendonggolkan dahi aku.
[ala2 si bitch mutant dugong yg aku benci tu] ;DD
wah ! cepat call saintis buat kajian ! femes lah kaw bitch mutant dugong !
jeles ai.auw ! dahdah.jgn tambahkan dosa kaw, Syaida.
tp tada lah sampai tahap tu lagi.aku kan suka hyperBALL*.
* sila tranlatekan ke bahasa ibunda.;D
marah pulak Macik Norlina [cegu bahasa ibunda aku] kang.
mslh aku agak ke-private-an.so tak boleh lah nak story kat sini.
bajet secret mision lah minah ni.
HINTS: famili famili famili

masalah ni BESAAR sangat.[sambil depakan tangan cam budak2]
yelah.manada famili takda problem di zaman GLOBALISASI ni.
[mood bahasa ibunda sekali lagi]
bangga Macik Norlina dapat pelajar mcm aku.hoho.
mslh kedua: sahabat karib yg TIDAK lagi bersahabat.);
p/s:Bitch MUTANT DUGONG ! Terer lah kaw api api kan dia eh ? Tabik spring katil lah aku kat kaw.

IMPLIKASI MASALAH ?
1. aku dah tak boleh ATAS-GARISAN** lagi.
** sila tranlate ke bahasa Inggeris.sekali lagi Macik Norlina dibanggakan.;DD
bagi yg berotak lembab mcm tuala hingus basah tu,
atas-garisan=ONLINE lah.

2. Aku tidak bermood nak study utk MID YEAR exam dimana akan berlangsung pada 18 Mei.

3. Dah x study, apa lagi. FAIL lah ! Biar lah.pulon*** utk TRIAL saja.
*** sila rujuk Kamus Oxfurd Bahasa Kedah-Bahasa Ibunda.

So, konklusinya,
aku dah TABULE online.tah bila pulak dapat online.
dan BLOG aku jugak akan diberhentikan.
tapi tidak ditutup terus.aku masih belum muflis oke?
[apa kena mengena tutup dgn muflis ? Syaida oh Syaida]
dlm 3, 4 BULAN baru aku dapat online balik kot.

So aku nak buat BABAI farewell kat u ol.TERIMA KASIH SANGAT SANGAT.
sebab stay baca blog aku.
stay comment blog aku yg "hidup segan mati takmau ni".;D
[mood peribahasa pulak] yelah.isnin ni paper BM !

BYEEEE !

Wednesday, May 6, 2009

Mari belajar BAHASA IBUNDA.

Mari belajar Simpulan Bahasa !
"Cakap mamak": Janji yg tidak ditunaikan.ATAU cakap besar yg x betul.

Cakap mamak ni selalunya jadi kat Melayu.
[then npa x tulis ckp melayu ja ?] xsedap didengar.;D
cakap nak jauhkan diri lah.tamaw jadi penghalang lah.sory sampai naik bebulu tlinga aku dgr.
realiti nya, sama saja.x berubah pon.bajet BAIK depan org lain.
hati masih busuk.[tiada kena mengena dgn LABU BUSOK.timaseh.]

Mari belajar Peribahasa !
"Dapat madu lebah dibuang" [rekaan sendiri]: membuang ssuatu yg membawa kpd ksenangannya skrg.
p/s: profeser2 bahasa ibunda , ni skdar GURAUAN.
kang masok paper budak x cukup umur nak rosakan bahasa ibunda pulak.;D
mati lebah gelek aku.

aku mestilah si lebah.nyetnyett.bajet mangsa ja.;DD
si madu ? si pembuat ? menjadi misssterii.[dgn penuh mood Misteri Nusantara]
ketika tensyen mmg aku tiada bermood nak blog.

terjun bangunan jatuh patah jari.npa ? dah bangunan pon setengkat ja.

Monday, May 4, 2009

Shy di manaaa.Shy di siniiii.

Yaya.aku suda brada di homtaun tcinta.BANDARAYA Alor Star.[lahh sgt]

aku dah tengok menantu Sultan Kelantan eye-2-eye.[kpd kaum adam diharapkan bersabar]
dan kpd kaum hawa, anda bolehlah JELES skg cuz memang segak sunggoh.
putih gebu jgn cakap.bibir menggoda.badan lawa.[kaum adam bolehlah TERLIUR skg]
dah lar umur sama dgn aku.sungguh x puas hati dgn ke-lawa-annya.
bagi yang masih TERNGANGA cam TEMPAYAN tadah hujan tu,
beliau menantu Sultan Kelantan yg kawin umur 16TAHUN, model from Indonesia.
kaum adam mesti dah mcm tempayan TERLEBIH TADAH hujan.;D
[kaw jgn beranganlah nak kawin dgn kerabat diraja masa umur 17tahun Syaida oi.]
kerabat manalah nak kat kaw.
*sigh* putus harapan aku.

keluar drp idea asal aku blog hari ini.masuk balik muridmurid !

act, aku menyesal ikot ke Kelantan.comision or upah langsung x dpt.NATHA !
huh . penat ja aku menjual.[menjual apa ? vontot ? tidak ! sila rujuk previous blog]
penat aku sampai tahap aku x ke sekolah hari ni.

*depa anggap aku menolong.memanglah aku "MENOLONG."
[* sila rujuk Kamus Oxfurd Bahasa Kedah-Bahasa Melayu Edisi Ke-87]
p/s: "MENOLONG" bermaksud MENGHARAP.hahaha.
mana taknya.aku hampir demam sbb penat sgt.
berejam berdiri n berjalan tebalkan muka promote n bagi tester.
longgar lutut n buku lali aku.tumit lagi lah.
sukahati kaw lah.malas melayan makin sakit hati.

pasal prob sahabat2 aku, entahh lah.malas melayan jugak.

walau saket hati banyak sejak kebelakangan ni, yg membuat aku bahagia ialah ..
BF ? bukan.[kaw tetap di hatiku lah tawfeek ngokngek];D
RAKAN? bukan.
RAKAN MUDA ? bukan juga.[apa kena mengena pon tah lah.]
KELUARGA ? tidak.
nak taw ? BAPOK.ya.aku sukaaa BAPOK.[jgn salah sangka.]
anda pasti sukakan mereka juga selepas tgk ni:;


HIKMAH: jgn sangka bapok tiada bakat ! BESAAR bakat "minah" ni.

SOALAN: cana dia shave bulu ketiak n bulu dada sampai licin camtu ? hebathebat.wax kah ?

Friday, May 1, 2009

Next stop !

ding dong ! Next station, Kota Bharu. [baca dgn nada operator]
Ya.aku skg ada di KB.ikot expo Sua Rasa TV9.dekaat di hati.
Jadi promoter kopi herba, produk2 pelam, pokok, baja n mesin padi.
ya aku taw.mmg rojak.campuq2.

Ni nak promote lagi ! Bos , byr OT.;D
SESIAPA BERMINAT NAK BELI BRG2 YG DISEBUT DIATAS, SILA KUNJUNGI BOOTH MADA DI SUARASA TV9.
[oh.yeah !]

Terpaksa pergi.nak diner then sambong jd promoter rojak.
Sapa2 nak jumpa ka, boleh la.pastikan anda beli produk kami! Yeah !
tmbh kan comission aku.hee

Monday, April 27, 2009

Bergaduh dengan Pacik "Jual-ikan"


Seperti di title tertera, kalau siapa2 x paham dgn istilah "JUAL-IKAN",
sila rujuk Kamus Oxford Bahasa Melayu-English Edisi Ke-88.

di hari Armada TLDM, abg2 navy buat bisnes bwk public naik hoverkraf.[DINGDONG ! spelling xbtol]
memang dpt sambutan hangat OVERHEAT.yelah, dah panas mcm microwave aku berbaris.
setelah sejam berbaris, akhirnya aku dah nak sampai kaunter.ambik **"JAKET-NYAWA"
**[ Rujuk
Kamus Oxford Bahasa Melayu-English Edisi Ke-88.]
dah macam roti hangit dlm toaster rosak dah muka aku.
tiba2 dengan **ke-selenge-an muka, seorang pacik nun belakang potong dan buat line kedua.
**[Rujuk Kamus Oxfud Bahasa Pasar Edisi Ke-89]
bila nak sampai kaunter, mulalah dia nak mencelah.
ibunda yang kurang sabar terus kedepan beritau abg navy incharge.bila pacik tu dengar,
inilah perbualan kami;

PACIK JUALIKAN: bising2 apa.orang lain pon baris lama jugak.

AKU: [nada gunung volcano 2minit stengah b4 meletup] Pacik, kalau pacik nak tau, kami baris lagi lama dari pacik.tapi pacik senang2 ja celah.

PACIK JUALIKAN: orang dgn panas2 ni baris lama dah.

AKU: [Nada volcano 1minit suku b4 meletup] Pacik, orang lain x rasa panas jugak ke pacik?

PACIK JUALIKAN: Aku sampai basah2 baju bepeluh ni.

AKU: [Volcano 1minit b4 meletup] Oohh, orang lain bepeluh x basah ke pacik? Orang lain x kuar peluh?

PACIK JUALIKAN: Aku dgn anak2 ni.kau bukan ada anak!

AKU: [Volcano 20saat b4 meletup] Saya bawak adik kecik saya ni pacik.sama ja dgn pacik.

PACIK JUALIKAN: Kurang ajar kau eh!

AKU: [Volcano meletup dah!] Saya mengaku kurang ajar. sebab saya x respek orang tua macam pacik ni.Pacik x respek orang.jgn harap saya nak respek pacik.

PACIK JUALIKAN: Kurang ajar betul.[berulang kali]

AKU: apa2 pun sekarang, saya di depan jugak dan saya dah dapat jaket.pacik tetap x dapat lagi.[berlalu pergi]

PACIK JUALIKAN:[membebel x ketahuan dan x didengar aku]

masa tu mata aku dah berair.tangan vibrate.cuz aku memang begitu kalau marah sangat.
tapi aku tahan air mata cuz aku x mau pacik tu nampak aku lemah.
aku x suka orang, kawan2, keluarga nampak aku ketika aku lemah.

Akhirnya pacik tu dapat naik lambat sebab famili dia 4orang.
dan abg navy tu nak bagi cukup2 so dia ambik 2orang kat belakang pacik tu.
padan muka kau pacik.jual-ikan lagi.last2 kena tunggu lagi 1 trip.
kalau kau baik dengan aku, aku dah bagi kau dulu.

PENGAJARAN:
memang kita kena respek orang lebih tua.tapi orang tua pon kena respek orang muda.
baru lah orang muda rasa bebesar hati nak tolong.
kalau orang tua pon perangai seperti pacik jual-ikan yg tertera di atas,
macam mana orang muda nak bersabar dan respek mereka ?
PENJUAL-IKAN akan dapat balasan buruk spt cerita diatas.
pergi lah jual ayam ke.itik ke.ni ikan.memang nak kena sepak lah.

p/s:kpd nelayan dan penjual ikan SEBENAR.saya memohon maaf atas sebarang ke-terasa-an.

Sunday, April 26, 2009

babai abg navyyy.

Evelibodiii.
hari ini hari last aku di lumut.kpd semua penduduk lumut ,
nanti AKU DATANG LAGII ! jgn risau.i'll be back bebeh.
[acece.bajet ally iskandar jomheboh lak] xD
padahal tadak siapa2 pon menunggu kedatangan aku.
)'; emoemo sekejap.

aku ni pandang rendah kat lumut awal2.
sebab jalan nak datang lumut ni ..[ALLAHU ALLAHU] x terkata.
tengok2 ok juga sebenarnya.
[acece.aku bajet cam dok NYC pula] p/s:NewYorkCity lah.

HIKMAH AKU DATANG LUMUT;
dapat "wash-eye" tengok abang2 navy dlm unifom putih beseri.;D
aku mengaku aku hairan bagaimana pacik2 dan abang2 navy ni boleh basoh baju bersih putih beseri tadak setompok kotor pon.
aku nak tengok pon kena pakai kacamata HITAM.kalau tak buta refleksi cahaya tu.
[over lah minah ni] hoho.

aku nak promote kepakaran abang2 navy ni membasuh baju kat DAIA.
kpd promoter DAIA yg membaca, sila hubungi pangkalan TLDM di Lumut Perak.
timaseh.
aku memang kagum.mana2 aku pandang nampak putih ja.
cam kat hospital.tapi hospital pon x sehebat navy.

GTG, nak baliiikk alorstar.kalau free malam ni aku post pasal;
BERGADUH DENGAN PACIK "JUAL-IKAN" SAMPAI NAK MENANGIS.

Friday, April 24, 2009

Nama ? Disebalik nama.


BLOG ini nama Another Day as Jack-o-Rotten.
[haiya syaida semua orang taw lah.dah kaw besar2 tules kat atas tu.]
untuk org yg x taw lagi ni aku nak bagi taulah ni.
siapa yg aku dah bagitau tapi taktau lagi tu, x lama lagi lah tu.;D
macam mana pon, anda taktau knapa aku letak title tu kan?
Nak tau ?

ANOTHER DAY as JACK-o-ROTTEN.


Sebenarnya translasi dari Labu Busok. Jack-o-Lantern kan dibuat dari Labu.

aku suka jack-o-lantern tu, sebab tu aku translasikan.

[mcm ni lah punya berbunga ayat pelajar yg x pernah dapat A dlm BM tapi baru2 ni tah turun rahmat apa dari Tuhan, dia dapat A.]
tukarkan Lantern dgn Rotten sebab labu ada busuk di belakang.


Nama glemer aku kan labu busok.nak kasitaw rahsia sikit;

ramai org kenal aku dgn nama labubusok dari nama sebenar aku.
aku pon taktau knapa.mungkin dari ms.
bila jumpa kat tengah jalan, orang angkat tangan dan jerit "Woi LABU !"

LABU LABU ? panggei lar elok2 sikit.terasa lak badan aku mcm LABU.

BESAR, bulaatt,
dan berISI.

bila terjadi kemalangan sebegini mesti aku cepat2 lari cari cermin dan tengok badan aku.

YA ! memang mcm LABU ! terus aku menjawab panggilan dgn keluhan.sigh.


terfikir nya aku nak letak LabuBusok ni sebab masa bulan puasa 2tahun lepas,

aku asyik makan banyak bila sahur dan buka puasa.

badan makin meLABU.x exercise pulak tu.
bagi alasan kpd diri;"aku kan puasa.mana bule exercise"

asyik tidur saja.bila masa berbuka, muka bajet penat.
Busok pula sebab aku mandi sehari sekali ja masa bulan puasa tu.

alasan yg sama;"aku kan puasa.x perlu mandi"

malas punya pasal.tidur bangun pukul 2, 3 petang.


tercetusnya LABU BUSOK ! cam nama superheroin pula.
kalau aku superheroin, superpower aku mesti..:
KELUARKAN LABU DARI LEMAK BADAN TERKUMPUL YG BUSUK.

OMFG.

OMFG OMFG OMFG !
i spilled my bfast coffee on my hotel room carpet !!
WTH am i going to do ??!!
N the smell lasts for afew hours already !!

TAITEL.Tah.

Lokasi; Lumut, Perak.

Aku sampai lumut semalam pukul dgn rotan.[???]
ohho.pukul 2102 hours. [aceceh ;D]
skg dlm bilik hotel.[=.='' korang ni pk bukan2]
tengah bosan.tapi aku boleh saja hidup dalam bilik hotel.
ada mcD bfast, coffee, broadband aku n laptop.dah cukup.

otw nak datang lumut, lalu kat cangkat jering.aku MUNTAH tepi jalan desa tu.
gila lah.dah lah lampu jalan pon x berapa nak ada.
jalan lak macam wire telepon rumah.lencong mengalahkan SEPANG.
naik turun BUKIT.lampu kereta yg lalu2 buat mata aku pening.dengan PERUT kosong.
dah sampai tu aku lupa ambik selipar dlm boot kereta.
pakai lar HIGHHEEL 3.5 INCI aku tu berjamjam.terpeleot sana sini.
tempat duduk tada.duduk atas rumput bagi orang2 tua dudok kerusi.
segala sakit ada masa tu.LORD of the Sakit.

actually, aku datang sini ikut ibu aku ada kerja.kat sureheboh, Armada TLDM, Lumut.
mula2 nak ikut cuz dengar mcm best ja.tapi hakikat nya,
semalam baru 3jam kat tapak sampai 0000hrs dah bule mati ke-boring-an.
tapi dapat CUCI MATA tengok abang2 navy dlm uniform ! [OH YEAH !] bahaha.
tengok kapal2 perang pektis tembak @.@ No lahh.pektis main hon hon.
aku pun x taw tujuan honhon tu.konon nak buat lagu kot.
dok tepi laut kat plabuhan TLDM tu malam2, mcm kat pearl habour lak.(;
[aku pon tapena tengok cita PEARL HABOK tu]
dont wory lahh, nanti aku post pix kasi anda tengok juga.;D [kalau lah aku rajin tangkap pix]
yelah, aku mana ada DSLR ganas2 mcm u ol yg lens sampai panjang lengan.hee *

think im gonna go off from here.
nak CEKIDAUT swiming pool.best dak.nak posing MODEL sket tepi tu.
hahaha ~ badan cam GUNI CABAI ada harapan nak posing.nati aku post pix swimming pool tu.
cuz instinct mengatakan pool tu "BESAAARR".LOL.

Thursday, April 23, 2009

Mari Menyanyi !

Kalau rasa gembira korek hidung.
Oh YEAH !
Kalau rasa gembira garu ketiak.
Oh Sedap !
Kalau rasa gembira, begini lah tariannya,
kalau rasa gembira tampar bontot.
Oit MERAH !

Lalala ~
Mood; Gila lapar tapi tada makanan.

Friends are "TORA DATANG LAGII !"

Does goodfriend exist?

Does goodfriend exist?

Does goodfriend exist?


Mungkin bagi orang lain soalan ini tak pernah wujud dlm minda hampa.
tapi bagi aku ini la yg tengah BERPUSING PUSING macam mamak pusing roti canai.
Pening sebenarnya pikiaq benda ni lama2.

Ya betul tekaan anda ! 0.2 markah untuk Cik Pandai Meneka ni.;D
memang pon, aku still x dapat handle masalah dlm blog lepas.
sebabnya, bila difikirkan balik, x perlu kot aku usaha baik dgn bestie aku tu.
dia dah anggap bitch itu mcm bestie dia.aku pon dah ada kawan baruu.
[OH YEAH ! 2.51 markah utk Aku cuz dapat kawan baru !]
So , DING DONG [bunyi mcm DING DANG ja] ! masalah SELESAIH.

Cakap pasal DING DANG, u ol yang baya aku or tua dari aku confirm taw pasal DINDANG kan?
[yg mcm 'TORA dtg lagi!' tu] Aku suka coklat tu masa kecik2 dulu.
Ampun lah terkeluar tajuk sikit.Masuk balik ..

Apa yg aku cuba sampaikan, nak cari kawan samalah mcm beli DING DANG.
masa awal2 kita x taw hadiah apa nak dpt.mainan mcm mana? ada byk mainan.
adakah mainan yg kita harapkan? lama2 bila dah bukak mkn sampai licin baruu kita taw.
kalau mainan tu mainan yg kita harapkan, thk GOD lah.
tp kalau bukan? mesti devastated gila2 an ?
cuz kita dah habiskan 3kupang yg kita usaha x mkn seminggu nk beli benda alah tu.
tapi disebabkan syg punya pasal, kita x buang.kita main jugak.
lama2 bila dah lingkup nak buat apa? nk buang syg.x buang menyemak.
so itu lahh situasi [promote bunkface lak.;D] aku skg.