بِسْـــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ الرحيم

Wednesday, October 14, 2009

TUDUNG TU APA?

--------------------------------------------------------------------------

Amaran: Post kali ini tiada kena mengena antara yang hidup ataupun yg telah meninggal dunia.( eh ada kot) Aminn.Sambil2 sedekahkan alfatihah kpd yg telah meninggal dunia.

Nama: H
Umur: Unknown
Keturunan: Melayu (Islam)
T.Tinggal: Malaysia. (negeri dirahsiakan)
Jantina: Jantan.
**cantik bahasa ? salahkan dewan bahasa letak pekataan JANTINA.knapa x LAKIPUAN?
Soalan:
Tudung tu apa?


Aku taw apa hampa pikir.Aku pon mula2 pikir "dia ni baru pindah mesia kot"
Pastu aku bukak blog dia.Baca baca baca.
huish blog dia ni kalau buat karangan hantar kat cikgu BM aku, pergh menangis cikgu tu.
tapi, oh kesiannya dia taktau tudung tu apa.

Rasanya kalau aku hadiah Kamus Dewan kat dia, dia taw x nak cari pekataan "TUDUNG" dlm tu?
oooohh.rupanya dia dah taw apa maksud tudung dari awal lagi.
tapi kenapa kena tanya ?
ooohhh.saja nak perli ? So sekarang ni dia nak booking PENAMPAR KAMEN RIDER aku ?
Agak2 kalau aku invite ustazah aku join sama, dia nak x?

TAKRIF TUDUNG: (BM-English)
1. Lid

2. Veil
3. Cover


oh takda yg menunjukkan maksud: "Sesuatu yg dipakai masyarakat melayu islam untuk menutup aurat kepala"
PATUTLAH DIA BUAT TAK TAU.
Paling kurang konon kita x boleh salahkan dia.
Sebab memang takda takrif mcm tu dlm kamus.

SO MR. H, INILAH TUDUNG.SUDA TAW ?Oh.ok.saya taw.pic ni saja gedik.

13 comments:

shafri said...

adeyh.. nih msti bg penerangan kt mr.hafis kn.. wakaka.. rajin tui.. hehe..

Akulah Shy. said...

haha mr.hafis ? sapa tu ? hee.saya tataw.saya tataw.HAHAHHA

@Fr!^n@ said...

weyh pic gedik tuh gevam..
rase cam nk cubet pp.. huuu
wonder sape la yang tataw pasal tudung ni haa.. huuu.. :P

Nur Syaza Azrudin said...

aku nampak unsur2 berkaitan baju di situ tapi ak pikiaq2 blk..kesian la plak kn ak nk malu kan ag..




















tp kan..on second thought..

YA.HANG PAU BAJU AKU BUAT GAMBAQ GEDIK!

HAHAHAHAHAHAHA.

shafri said...

wakaka.. xngaku.. hehe.. gud luck ekk.. lalalala~

Akulah Shy. said...

kaklong: haha.sapa lah kan yg buat2 tataw pstu lagi maw mntk lutut dtg tnya tudung tu apa.

kakngah: nk buat cena, klau hg pkai bju tu nmpk plain ja.aku pkai tba2 berseri2 kilat2 mcm boh labuci ja baju tu

shafri: hee.mnada x ngaku.mmg i knai dia pon

shafri said...

wakaka.. i taw.. hehe.. spa lak kak ngah n kak long nih.. hehe..

Akulah Shy. said...

haha.klong tu cousin.kngah tu kak.

shafri said...

ehh. cmtu plak ek.. hehehe.. i agi tua ka diepa???.. hehehe

Akulah Shy. said...

haha.u umo bpa ? klong 25 or 26 i dh lupa.kngah 20

shafri said...

i bwu msuk 20.. hehe.. muda g kot dari kngah u tue..lalalala~ hehe..

Akulah Shy. said...

HAHA.GATAAAAI !

shafri said...

ehh.. btui laa.. muda2.. hehe..