بِسْـــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ الرحيم

Sunday, June 26, 2011

Ramalan: RM700+ lesap !

PUNCA HIDUP TAK TENANG.

Ramalan cuaca hari ini: Eclipse sepanjang hari.
Eclipse Luna haritu aku ada dekat bulan. Tu pasal aku tak payah tunggu pukul 3.30 pon dia dah tubik.
Sebab aku p tunggu pukul 1.30. *harem siapa tipu aku cakap 1.30*
19 tahun hidup sekali pon tak pernah tengok Ecplise. Twilight punya Ecplise lagi aku malas nak sentuh.
Hari2 Abang Robert ai tidur dengan ai.

Ramalan Masa Hadapan:
Dapat Bvlgari Rose Essential or Lola Marc Jacobs as advance Birthday Present
Dapat Baju Baru from Russia. HikHikHikHik *gelak dia macam nak bagi penampaq*

Ramalan Masa Silam:
Baju kena curi, total loss RM700 + Ni yang aku malas sebut, kan dah nak naik angin lagi sekali.
Memang wa beli baju kasi lu pinjam tak mintak permission & konfem tak pulang.
Ni semua salah Jabatan Pendidikan Kedah.
Kalau dari high school kau bagi aku sekolah asrama, mesti aku tak end up jadi orang bodoh tak reti duduk hostel.
Ini memang bukan salah aku.
Dari lahir Ibu basuhkan baju, sidai sebelah rumah, tak pernah pun hilang. Salah aku kaaaah ??
Call ibu menangis sampai tak boleh nak cakap.
Itu baru baju, kalau kasut ? Tak sambut Raya lah aku tahun ni.

Friday, June 3, 2011

gadis lawa kentut busuk jugak ke?

tak sure la. tp i kentut wangi la. bau mcm Lola Marc Jacobs

Formspring tu apa ?

Thursday, May 26, 2011

Kes Nyanyok Paling Hebat!



Since cuti sem dah nak habis, ritual paling biasa mintak duit Ibu beli stock toiletries.
Minyak direct aku kena isi sendiri. Ingat dapat pau Mimi, adik wanita (dah baligh ok), mcm dulu-dulu.
Tapi sejak2 dah baligh ni fikiran dah matang makin kedekut pulak.Heish.
Pergi Watson time2 mcm ni memang ratus2 habis. Akak Watson Alor Star tak bodoh mcm Akak Watson Ipoh pulak. Trick konon tak bawak member card langsu
ng tak lut.
Eh alamak ex school mate aku kerja situ pulak. Sorry2 awak tak bodoh pun. Orang lain yg bodoh.

Kali ni cerita suka-suka jadi masa dalam kereta.

Aku: Mimi ! Cepat dah pukul 9 kedai katup satgi oi. Make up la lama mana pon K.Eda jugak yang cantik.
Mimi: Sat la. Nak kunci pintu. Nak harap K.Eda, hm, memang pencuri masuk buat mcm rumah sendiri la.Aku: Oh ihik ihik ihik. *sambil jari kat mulut mata jadi kecik bajet comel*
-after 15 minute atas jalan-
Aku: Ambik rm1.50 dalam purse Mimi eh bukan, purse K.Eda bayar parking sat.
-mimi tengah gelabah baru nak sikat rambut pakai bedak bagai-
Mimi:.............................................YA ALLAH ! KAK EDAAAA !!
Aku: Apa ? APAAA ? YA ALLAH AKU LANGGAR MAKCIK TUA BAWAK BABY KA ??
Mimi: Bukan ! LAGI TERUK DARI TU !!
Aku: Oh tidak ! Jangan cakap JUSTIN BIEBER NAK DATANG MALAYSIA LAGI ?!
Mimi: Bukan !!
*eh apa yg lagi kiamat daripada JB dtg Malaysia?*
.
.
.
.
.
Mimi: MIMI TAK BAWAK KASUT !!



P/S: Jangan sesekali lupa kasut anda kalau taknak kena pakai sandal mak anda yang jenis dah sedia ada dalam kereta tu.

Tuesday, March 8, 2011

video
Ceburi bidang baru. amacam ? Agak2 boleh masuk Akedemi Fantachiah ?

Saturday, February 19, 2011

Perang Dunia Ke-3: Old timer VS Newbies Photog

Ini isu serious. Blog pon mesti mau serious. Salah taip, mati aku kena hentam dgn Yakuza Photog. Semua kena serious. Hal beli camera mahal murah pon harus serious. SERIOUS !



Kalau berhenti gaduh hal2 Newbies in Photog ni, tak masuk syurga ke ?
Aku mau proposed dekat Najib, buat Jabatan baru: "Kementerian Hal Ehwal Melayu-sama-melayu-Gaduh-pasal-photog"
Amacam ?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
BILA NAK MAJU WOI !


RUJUKAN: -these are the hilights comments.some are really brainy, some are just "Malaysians". and cheap models in mesia ? Be hot, be sexy (going nude would be a bonus), natural beauty is not must, nice legs, credits go to big boobs. Anda memiliki kriteria di atas ? Kami mahu anda ! -____-"
-photoshop is always my SOS call for imperfections yang digital photo professional tak boleh buat. Wa sakali puunn tak pernah kantoi puunn !
-Which is better, tudung muslimah lilit2 kepala, make up tebal, pose for camera or cheap models, over-exposed body, make up tebal too and pose for free ? Tak sah solat ke kalau perempuan hot nowadays tak jadi model free ?

THUMBS UP: "wikifan", "not a photographer, just a reader", and "manueng"

Saturday, February 5, 2011

LABU LESBIAN ??


Aku ada masalah personaliti sikit. Nak aku upah psychiatrist bayar RM150 sejam yang cuma tau cakap "Hm, ya saya faham." and "So apa perasaan awak sekarang?"
Aku ingat nak tukar course lah macam ni RM150 sejam ulang dua line tu saja. TUI ! Nenek angkat aku pon boleh buat !

Nak buat survey sikit, antara follower aku ramai2 ni yang sekor pon tak reti2 nak leave comment, (yes, hampa lah) ada yg tak suka bercinta ?
Please, soalan ni bukan utk sekutu "Emo Chenta" mahupun alliance "Saya Sayang Mak Saya"
Kalau anda pakai baju "Saya Indie" atau pernah memiliki baju mcm tu, tolong buang.
Kawan aku sorang ni, nama tak boleh kasi tau, memang hotsetap. Heart breaker kata WILL I AM. Kawan ni cakap dia dah hilang rasa nak bercinta. Apa barang bercinta, tak thrill !
(Sumpah bukan aku ! Apa ? Nak aku mengaku sebenarnya aku cerita pasal diri sendiri ?? Harapan !) HAHA

So amacam ? Ada rasa macam KAWAN aku ni lesbian ? Kalau betul, aku nak putus kawan cepat2 sikit. Seram pulak.

Google Image.

Saturday, January 29, 2011

Pendekatan Baru Blogging.

Dah seminggu dua aku fikir, nak kasi tukar pattern blogging ke ?
Pattern aku dah kurang femes kata orang. Aku takda hal kalau orang cakap tak best.
Tapi bab tak femes ni aku kena fokus sikit. Yelah, azam Tahun Baru Cina mau masuk itu Akedemi Fantachiah.
So macam mana ni ? Mau tukar kasi macam blog "My PinKy GiRLy DaiLy DiarYyY~" punya gaya ke ?
Dah buat seketul dua observation, memang blog alien mcm ni tengah naik. Dah masuk mainstream.

Pasal previous entry yang konon2 aku yg post tu, malas nak ungkit.Sumpah bukan aku yang post !
Aku mana tau cakap omputih ni. Opah aku cakap bahasa penjajah kasi BANZAI.
Tu pasal dia rendam Buku2 Teks Bahasa Inggeris aku dalam air tapai.
Poem2 leleh tu lagi jangan cakap. Copy paste buku Kesusasteraan Tingkatan 5 je. Tak payah letak copyright. Mudah

...
...
...
...

Apa aku buat ni ? Buang masa kat blog ni ? Perspective drawing mana ? Kurecolor pon belum sentuh lagi ? Kedai Xerox pon belum jejak lagi ?
Baik aku belah sekarang sebelum aku fail subject Part2 pulak.

Friday, January 21, 2011

Typical things from Labu

Currently, I have NOTHING to write about in my blog. Yes followers, sadly, my mind had made a long twisted confirmation on that particular "NOTHING-TO-WRITE" thingy. It might be because of the environment I'm in right now since I'm back in UiTM Sri Iskandar, the land of endless boredom. Try sitting down on the edge of the 3rd floor, sipping your cup of tea while listening to French operas on your hard disk (not from the internet because there's no connection) (and not from your phone either because if you're here, you don't need handphones or smartphones because literally, there's NO coverage AT ALL. Sometimes not even for Blackberry). Seriously, it is THAT boring. So I'm going to make a typical poem on how much I wish things are like. Pathetic aite ? Oh how cliche of you Syaida to make such poem.

How I Wish:

Hey, shooting stars. Can I wish and wish upon your shimmering lights ?
Hey, blowing wind. Can you bring my wishes up high to the sky ?
Hey, glittering sky. Will u light my wishes up so others can see ?
Hey, poofy puffy clouds. Will you keep my wishes safe and sound from rains ?
Hey, lightning bolt. Will u do me a favor and not strike and tear my wishes apart ?
Hey, The Almighty. Will u grant my wish ?
And hey there, little boy. Will YOU be my wish ?


Err, well, it doesn't turn out as the title that you've comprehended. Just another typical wish.
Aaaaaand, this is a re-post entry of a poem I've posted last year. One my best actually (: Maybe the only one. haha


Charismatic, you and I. Your love is an enigma.
Your charms glitter upon the evening sky. Stars, they've become.
A perfect vista of an alluring panorama.
Even when you're still, you shine the heavens above me.
The serene world you created. Made from thousands glee.
A series of perfection. Passionate.
Glutted by symphonies of melodious serenade.
This immortal affection, fondle i honour.
For they don't fathom the love we savour.
Fantasies of what bloom from our minds in liquor.
Here standing, tall but blind. Still, I'll be blamed.
Prejudice is what these people became.
Ferocity, en route for the love we possessed.
You can never disavow things you've confessed.
And yes, I am. Your devotee.
Stitching myself in ail for I know, this will remain.
All the feelings that can't be made out of words.
As if you own a staircase right down the path.
A track even I don't know the end.
You light up the cave of eternal darkness.
Flashing my life upon your grace.
You spice me with your lace.
Laces of life that only I embrace.

Friday, December 31, 2010

Party New Year PALING HAPPENING !


Party New Year memang pantang setiap tahun bontot aku jugak terbit kat mana2 tempat paling happening sekali.
Tahun ni aku ingat nak host sendiri Party New Year Paling Happening.
Invite pon dah rata Malaysia aku send. Propaganda kat fesbuk pon dah keluar.

Agenda dia macam ni:
8pm: Jemaah maghrib, Sambung Isyak.
9pm: Setting barang
10pm: Mula.

Agak dekat pukul 12 kita kumpul ramai2 kasi dekat dan rapat2.
*mudahan takda setan menyelit*
Tok imam kat luar get ready nak ambush.

Bila semua tengah ready, kita mula agenda utama................solat sunat Tahajjud.
Amin.

Make sure kau orang mula tidur la 10pm tu. Tak jadi pulak Qiamullail nanti.



p/s: Aku punya excited lebih nak register 1 January ni rasa dia macam nak bakar UiTM.

Tuesday, December 21, 2010