بِسْـــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ الرحيم

Saturday, August 29, 2009

Pekan Rabu, aku datang.

Credits to AlanAhmad @ Flickr.com

Pekan Rabu ? Eh.Baju Raya, shawl, beli beli.
Heish.kalau mcm ni sampai bila pon shopping list raya tak habis.
padahal baju raya baru ja beli tadi.(YA.AKU PULUN NAK HABAQ)
tahun ni tadak dah pin pin bowling.eh.Pin Boutique.or zinni
or azie
or.huh boleh setop dah kot.yaya.i get the gambar.

tadak lar baju kurung brand boutique mahal yg sampai ridiculous tu
bedasarkan pemantauan BAJET 2009.
Beli baju boutique yg tadak cawangan tu ja.bukan bukan.aku x
perli.

Soalan Ramalan Raya Tetiap Tahun:

Soalan spot 1:
"Kenapa tadak bajet tahun ni?"
(sambil pegang syiling2 kat tangan.Yelah kan, dah syiling2 ja yg tinggal)
okeoke.tak lar sampai syiling2.seringgit2 kot.
Rasanya aku boleh setop angkat-kening-kerut-dahi dan
review balik resit2 tu dah.
Memang banyak tu yg kaw spend Syaida oi.
Tadak miscalculated kat mana2.Kunci kira2 tu tak silap.

heish.sejak bila jadi budak account?

Soalan spot 2:
"Macam terover ja aku spend utk tahun ni?"
Ceh! Padahal memang tetiap tahun spend mcm tu.
Langkah mengatasi; Simpan resit2 utk tahun ni dan comp
are dgn resit utk next year.
Confident se-confident Confetti lar akan sama atau LEBIH.*mengeluh*

Soalan spot 3:
"Program2 after raya ni terbengkalai ka?"
HAH ! Taw pon.dah tadak duit kan.nak pi mana sangat?

Soalan spot 4:
"Nanti dapat duit raya boleh cover balik kot?"

BOHONG ngat aih.Takan nak dapat duit raya sampai 900+?
Duit raya yg bakal nak dpt tu x sampai 40% pon dari apa yg di-spend.
Ingat CNY ka.Heish.Syoknya anak cina dapat sampai beribu2 kan.
Eh.sapa kata aku bukan anak cina?
Ibu ! p lar cari balik family ibu ! Next year tayah kerut dahi dah !
::ATAU::
Ibu ! P lar cari Uncle Haris (boipren ibu yg LATEST).Dia kaya !
Kanak2 sila jgn tiru ayat last yg x bermoral tu.

ehh.ingat apa? Ibu kami hot weh.Dia ada boipren BAANYAKK.
Tapi still Single, Available n ready to Mingle!
Anda kaya? Anda hensem? Sila ambik borang di balai pengawal T
mn Sri Mewah.
Sementara stok masih ada.
Cukup dah mengarut.

Apa kena mengena dgn "Pekan Rabu, aku datang?"
Shoping lagi? TETT ! Salah.

Bagi yg x dok kedah, depan Pekan Rabu ada jejantas.
Rasanya aku layak dah kot dok kat jejantas tu.
Untuk ? mintak sedekah.

Bukak tikar (apa? carpet? Sila balik ke Mansion anda)
Letak mangkuk (apa? Vantage? Tlg tumpangkan saya balik dlm Lamborghini anda)
dan TUNGGU.

Eh.sat.vantage ka vintage?
Hee.mcm salah ja.Kami mana taw.Kami pakai pinggan plastik KO
RAN ja.
Mudah dan efektif.YES.


Pekan Rabu dah maju sekarang.

The Lastest Pekan Rabu.

eh.aku dah bagitau belom aku dah beli baju raya?
YA.aku dah beli baju raya.
Baju raya aku dah beli.
Dah beli baju raya aku.
Baju beli aku dah raya.
Raya dah baju ...
Okeoke.SETOP.
-Ya.FAIL lah BM aku spm nanti.
(Credits to KakNgah sebab x approve aku guna lawak BM pusing2 dia)

8 comments:

rocxxstar :) said...

haha. warne ape sys baju thon ni?
-.-

Akulah Shy. said...

warna warni.(;
GREEEEEEEEEEY.

Nur Syaza Azrudin said...

ni sapa bagi hang approval nak tiru BM aku pusing2 ulang ayat ni? hang x lepaih SPM lg,jgn dk gatai pusing2 BM. dia org yg dh x blajaq BM ja boleh buat BM sendiri.haha.

ah bu said...

sy nk borang anak2 diew..
yg kakak n adik.. hahaha..

@Fr!^n@ said...

wakiakakakakkaka
padan muke... tak approve..
yer anda masih dibawah umor..
tidak bole gune ayat BM pusing.. heee.. :)

ape pun mst meriah tahun ni.. siap mata kaler grey... jeles weyh.. ahahahah :P

Akulah Shy. said...

kaklong; terima kasih.mata ai yg ori BIRU.tp ai dah boring plak biru je stiap ary.so ai kna lar pkai lens greyy.HAHA

ahbu; OVER.tlg pelis jgn tonjolkan sifat gatal anda disini ya.borang utk org gaji dia ade lar.nk ?

ah bu said...

xpose.
mane leh soping raye.
hish.

Akulah Shy. said...

oh shatap pls ahbu