بِسْـــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ الرحيم

Saturday, February 27, 2010

This week on Petua Ayat Tiri: Kenapa laki usha Girls.

Berkat dapat Ayah tiri yg sgt berinformasi. Yes aku x tipu.
Kalau ada apa2 pertanyaan aju pada dia pasti dijawab dgn Complete Answer mcm dalam skema jawapan SPM.Semua soalan pasti dijawab.
Curious jugak apa super power dia ada semua benda dia boleh explain. Power root ?
Agak2 kalau org mcm ni kita panggil apa eh ? Kaunter Pertanyaan ?
No no.Kaunter Pertanyaan hanya jawab bila ditanya.

Kalau x tanya pon dah jawab mcm mana ?

OK Enough mengarut.
Semalam tidur Penang rumah Ayah tiri.Lepak WiFi kat kedai makan Route 69.
....
Route 69 tempat aku lepak dgn family semalam.
Tempat aku WiFi dgn Jus Honeydew semalam kat Route 69.
Semalam minum Honeydew kat Route 69.

Eh kenapa number 69 hilight sendiri ni ? Argh bodoh.Laptop buat hal lagi lah ni.

Tengah aku sip sikit2 honeydew-konon-blend-tp-rasa-mcm-kordial yg harga RM8.90 sebab sayang punya pasal, ayah tiri aku buat perangai girang dgn soalan yg tak kurang susah dari paper Add Maths SPM 09.
Dia tanya: "What's the first thing that cross ur mind when those boys turn their heads at u ?"

*sambil tunjuk dkt 5, 6 ketul lelaki yg tengah cool dgn laptop Epal & gadget canggih & kasut Paul Smith & main2 dgn kunci Honda Civic terpampang atas meja sbb dah takda poket mau letak.


Fuhh, susah ni.
First thing; aku rasa aku hot dgn stilettos 4.8 inci garang di kaki.
Second thing; aku rasa smtg wrong dgn baju aku.Kancing bra putus myb ?
Third thing; aku rasa aku hot .. lagi.


OK better aku pilih 2nd thing on minda aku.Kadang2 kita x boleh jujur sangat.
"TEEETT ! WRONG !" dia cakap.
Aku pikir lagi.Nak bg jawapan 1st thing tak ? ... Aku mengalah.

Tanpa lengah ayah tiri aku jawab:
"Cz diorang nak tengok whether u'll look back or not"
Dia sambung,
"guys have ego bigger than their heads."
"they think u're pretty n they wanted to know do pretty girls like u notice guys like them."
"So most tak kan ada enough balls to properly speak to u nicely"
"so guys which do tegur u nicely baru lah betul2 gentleman."



OK sekarang baru aku tau.Apa pendapat Laki lain ?
Pic from: http://zackzukhairi.blogspot.com/

18 comments:

Muhammad Safie said...

lawak gk..haha

Akulah Shy. said...

klau rasa suka, follow saja.:D

zack zukhairi said...

wah! apsal muka aku ada kat sini? hahaha! :D

Nur Syaza Azrudin said...

"they think u're pretty"

NASIB BAIK ADA 'THINK' DI SITU.
NASIB SGT SGT LAH BAIK. MMG THINK SAHAJA YA.

ok.cuba tnya uncle, kalau mcm mat rempit yg tegoq sntiasa 24jam tepi2 jln tu masuk dlm kategori gentleman x? haha. kalau ya, aku nk tukaq taste neh.

Akulah Shy. said...

zack: hee setai lah ko punya buku aku nak beli bole ? :D

kngah: haha aku dah tnya awai lg.aku tnya psai tikus2 yg bsepah di bustop or tepi jln tu.
"So most tak kan ada enough balls to properly speak to u nicely"
PROPERLY SPEAK NICELY. tikus tu nice ka ?
weeehhh, they think im pretty mknanya aku mmg pretty di mata laki.hahaha

Anonymous said...

congrates...u've got a very sporting step father i guess...but i think there's sumthing u should oso give a second check...kalimah bismillahirahmanirrahim...i think it's spelled like this...
بسم الله الرحمن الرحيم

ah bu said...

shy..
bak no phone..
gentle nih.. hehe..

Akulah Shy. said...

anonymous: err. ya Allah.sry2.i pon x prasan.i copied that kalimah from a page in fb.thanks for d info.(:

ahbu: gentle apa mcm tu.

ah bu said...

gentle la tuh.
;)

Akulah Shy. said...

mcm mengada ja.:D

ah bu said...

pat la.. ur no..
gentle nih.. hehe..

Akulah Shy. said...

901234701274.(:
oh lupa, kod negara kt depan #87
negara pandora.(:

Akulah Shy. said...

901234701274.(:
oh lupa, kod negara kt depan #87
negara pandora.(:

L Y N N :) said...

huhu . cool gile ayah kite , shy :P

crazy_labelle said...

mcm penah baca...

Akulah Shy. said...

lynn: haha ayah mertua awak jugak kann.mesti la cool.:DD

crazy labelle: err, nk ckp i copy post frm blog org ke ?

a little less conversation said...

hahaha..byk pengalaman ayh tiri u tu..masa zaman hero dulu2 mesti die slalu wt la tu..haha

p/s: tumpang komen kt sini jap eh..huhu =]

Akulah Shy. said...

haha myb laa.of cos laa kan laki mana x penah ngorat prempuan time zmn ramaja.