بِسْـــــــــــــــــمِ اﷲِ الرَّحْمَنِ الرحيم

Thursday, February 18, 2010

Roh Firaun Hatshepsut linger di Myspace. BAHAYA !

Sebab tak mau kalah dgn mak angkat yg ada fehbuk & atas-garisan hampir setiap hari,
aku sekarang dah melekat di fehbuk.
Apa2 hal urgent cari aku di fehbuk sbb aku lagi kerap bukak fehbuk dari tgk henfon.
*tudia sampai tera tu.muhong ngat aih*
Lembu Pak Leman beranak anak kembar siam tengah highway tak dikira urgent ok. Tlg faham pelis.

Since myspace aku ditinggalkan x berteman selama seminggu, aku saja bukak.
Gagah amik masa & effort nak post status baru geram pu
nya pasal.
Mcm ni cerita; aku on9 nak upload pic tapi Tom jeles sbb pic baru aku lagi cun dari gf baru yg dia sapu blkg Lrg Haji Taib semalam.
So tanpa lengah Tom terus buat taik dgn alasan error upload application.
Tak sampai 6 saat lepas aku post status, ada tulis "new status comment".
Aku klik nak tgk apa menatang ni. Dah la x kasi chan aku melombong hidung kejap.



"uuwhya...saia un clalu tener...tpy tamo mengadu cegan..t talu2 owang kutuk kew ape kew... dyla and cmue2 t saia tumen pic kamo cmue taw... janjiii..."




Aku x buang masa terus tutup tab myspace & refresh page fehbuk aku cepat2.
Tension sebab aku google 48kli tapi x jumpa apa jenis bahasa yg aku kurang fhm ni.Bahasa Pyramid?
Esok nak pergi Oxford University belanja Professor Griffindor teh ais 3 layer.
Mintak tolong dia translate bagi aku.

P/S: Entry ini dipost pada 22 Feb 2010 mlm.Tarikh entry di bwh sbb edit dr draft.

7 comments:

yoy said...

erk..
ni bahase kesusaseteraan yunani kot...

Akulah Shy. said...

tu yg musykil tu.

fitri oh fitri said...

laaa. igtkn apa td. hahaha. jom la bermyspace.





www.fitridzulkifli.blogspot.com

Akulah Shy. said...

err, fitri, fb pls.

YasminLaa said...

uipt awk..
ad stu cter nes..

sy ad 2 eko kucim
sek0 nme MUKA n sek0 ag nme PUNGGUNG
sy kasi PUNGGUNG t0o kt awk
pd stu ary,(jeng,jeng,jeng)..
PUNGGUNG mati kmlgn

sy sdih sgt2
tp tape..
stiap kali sy tng0p MUKA(kucim) sy,
sy terigt PUNGGUNG(kucim) awk..

hat ni pulak apa dia ? adakah ianya sejenis bahasa pyramid juga ? atau bahasa jordan ?

ah bu said...

owh ya, saya pun selalu teneng*(ape lancau ntah)... tapi tak mau mengadu segan.. nanti bertalu-talu orang kutuk kew ape kew.. nntla and sume2 nnt saya kumen pic kamu sume taw.. janji.. hahaha..

ai bukak kamus dewan bhse n celaka.. ;)

Akulah Shy. said...

yasmin: uipt, tngop, mcm mana mau sebut hruf ni ?
UIPT ni nama uni ke ? tngop tu nama tmpt ke ?
oh ni nak iras2 bhasa kuno tamadun mesopotamia.prof dumbledore bgtau itu hari.

ahbu: oh yaka.lah, susa betul nak translate ? terer u.
prof dumbledore pon 8mlm dh kaji xdpt2.
pnjm kamus celaka tu weh.